Een nieuw avontuur

Een nieuw avontuur

Lieve allemaal,

Alweer een maand is verstreken sinds ik thuis ben gekomen van Sri Lanka en die maand is echt omgevlogen. Met name leuk natuurlijk om iedereen weer te zien maar zeker ook fijn om weer in het land te zijn en te genieten van alles wat Nederland zo’n fantastisch land maakt.

Alhoewel mijn reis alweer even ten einde is, kon ik het niet laten om toch nog even een berichtje te schrijven over mijn laatste weken in Sri Lanka (lees: mijn ietwat autistische hoofd kon het niet aan om 8 maanden bloggen onafgemaakt te laten). Hierbij dus voorlopig mijn laatste verhaal (aangevuld met wat foto’s en twee hele coole filmpjes :-))

Read more

Routine, maar dan anders

Routine, maar dan anders

Lieve allemaal,

Ik geloofde het bijna niet toen ik zag dat mijn laatste post alweer bijna 2 maanden geleden is – het is een cliché, maar de tijd gaat snel! De afgelopen week dacht ik eigenlijk voor het eerst aan het moment dat ik weer uit Sri Lanka ga vertrekken. Voorheen leek dit altijd nog ver, ver vooruit, maar inmiddels is het nog ‘maar’ ruim anderhalve maand.

Waar mijn blogs gebruikelijk een soort activiteitenoverzicht zijn, is dit een wat algemener verhaal over mijn tijd in Sri Lanka. Natuurlijk zal ik ook vertellen wat ik allemaal gedaan heb de afgelopen maanden – zie daarvoor het laatste stuk van dit bericht. En als je eigenlijk alleen op zoek bent naar de foto’s, scroll dan snel helemaal naar beneden! 🙂

Read more

Mr. Koen’s first month

Mr. Koen’s first month

Ayubowan! Met deze uitdrukking wens je iemand in het Singalees een lang leven. Ayubowan wordt hier gebruikt als ‘hallo’ of ‘doei’, alhoewel ik bij wijze van groet vaker ‘hello sir, taxi?’ hoor. Hoe dan ook: leuk dat je mijn blog leest! Ik ben inmiddels alweer ruim anderhalve maand in Sri Lanka en sinds mijn vorige update begin januari is er veel gebeurd! In dit berichtje zal kort wat vertellen over mijn ervaringen de afgelopen tijd.

Read more

Beau-tea-ful Sri Lanka

Beau-tea-ful Sri Lanka

Hoi allemaal!

Inmiddels ben ik alweer drie weken in Sri Lanka, dus de hoogste tijd voor een update. Het bevalt hier nog steeds erg goed en het ‘echte werk’ is inmiddels begonnen. Na een weekje vakantie, waarin ik samen met Martin (mijn voorganger op de school) een tripje het binnenland in maakte, begon afgelopen maandag het nieuwe schooljaar. Het begin was meteen goed: maar liefst 150 studenten stonden maandag voor de deur om zich in te schrijven voor een cursus. Helaas konden we niet iedereen plaatsen, maar alsnog hebben we maar liefst 7 Engels klassen en 1 IT klas voor de volgende periode.

Maar goed, even terug naar de vakantie. Een van de voordelen van de grote culturele diversiteit in Sri Lanka is dat elk geloof andere feestdagen heeft. Om niet te discrimineren, besloot de Sri Lankaanse overheid om maar gewoon van alle feestdagen vrije dagen te maken voor iedereen. Zo vieren we dus bijvoorbeeld ook twee keer nieuwjaar, een keer in december en een keer in april. Een weekje vrij was voor Martin en mij de perfecte gelegenheid om wat meer van Sri Lanka te zien.

Read more

Hop on, hop off

Hop on, hop off

Hoi allemaal!

Als je dit leest, ben je trouwe volgeling die blijkbaar nog geen genoeg heeft gekregen van deze blog na alle berichtjes uit Zuid Amerika het afgelopen halfjaar. Dat, of je bent nieuw (welkom!). In elk geval: leuk dat je mijn blog leest!

De komende vijf maanden zal ik in Sri Lanka verblijven om daar vrijwilligerswerk te gaan doen. En zoals mijn opa al terecht opmerkte, betekent dat inderdaad ook dat er af en toe een snoepreisje gemaakt gaat worden en een biertje zal worden gedronken, maar desondanks zal mijn tijd in Sri Lanka vooral besteed worden aan mijn project. De hoogste tijd dus om daar iets meer over te vertellen.

Read more

Vrede, adrenaline en zout

Vrede, adrenaline en zout

Onze eerste week in Bolivia stond in het teken van vrede en adrenaline. In de categorie vrede: de vertaling van ‘La Paz’, de stad waar wij deze week verbleven, het pittoreske ‘Isla del sol’ op het Titicacameer, rondwandelen in de ‘Valle de la Luna’ en de rust op straat door het gebrek aan auto’s tijdens stakingen in Cusco en La Paz, die wij beiden mee mochten maken. In de categorie adrenaline: last-minute een vlucht boeken naar Bolivia die 2,5 uur later vertrekt omdat er geen bussen uit Cusco rijden, verkleed als spiderman van een flatgebouw abseilen en mountainbiken op ‘death road’, de meest gevaarlijke weg van de wereld.

Verder kwamen we deze week ook nog terecht op een enorme markt waar wij de enige toeristen waren, bezochten we de ‘heksenmarkt’, waar naast veel geluksamuletjes ook alpaca-foetussen te koop zijn en kwamen we er achter dat bergbeklimmen om 5400 meter hoogte lastiger is dan op zeeniveau. Een bijzondere eerste week in Bolivia dus – hierbij een kort verslagje.

Read more