La vida en Medellin

¡Hola!

Inmiddels zijn wij alweer ruim twee weken in Medellin. We zijn druk in de weer met Spaans studeren, maar in het weekend hangen we uiteraard ook een beetje de toerist uit. We hebben het goed naar onze zin. Doordeweeks stappen we elke ochtend rond 8 uur in een ‘collectivo’ (een klein busje voor lokaal vervoer waar wij als Nederlanders eigenlijk net iets te groot voor zijn). Daarna hebben we van 9 tot 1 Spaanse les. ‘s Middags en ‘s avonds is het doel om nog zelf nog wat Spaans te studeren, maar vaak wordt dit vervangen door een alternatief programma wat voornamelijk bestaat uit chillen. Om jullie een beetje een idee te geven van hoe we er hier bij zitten, hebben we een filmpje gemaakt:

En hier ook nog een foto van ons klasje van de eerste week (drie Nederlanders, een Duitser, twee Amerikanen en onze Colombiaanse lerares Astrid).

Zoals gezegd hangen we ook nog een beetje de toerist uit, met name in het weekend. Het eerste weekend hebben we gebruik gemaakt van een van Medellin’s meest bijzondere vormen van openbaar vervoer: de ‘metrocable’ (kabelbaantje). Wat de metrocable met name bijzonder maakt, is dat deze deel uit maakt van het ‘normale’ openbare vervoer. Je kunt dus gewoon (zonder extra te betalen) overstappen van de metro naar een kabelbaantje en van het uitzicht genieten (zie foto’s).

Onze Spaanse school biedt ook diverse tours aan. Zo bezochten we in onze eerste week twee peuterscholen en een naschoolse opvang die gerund worden door een lokale stichting. De stichting zorgt er onder andere voor dat kinderen in de relatief arme wijken van de stad goed verzorgd worden als het gaat om voeding en hygiëne. Deze peuterspeelzalen en opvangcentra spelen hier een belangrijke rol in. Wij mochten een kijkje nemen. Deze drie bezoeken volgden allemaal min of meer dezelfde routine: vijf minuutjes was het even ongemakkelijk, en daarna werden we overspoeld door een bende enthousiaste kinderen. Dit leverde een aantal leuke foto’s op en voor Carlijn gaat dit avontuur zelfs nog een vervolg krijgen: morgen gaat Carlijn naar een van de locaties om kinderen iets te leren over hygiëne (handen wassen). Maar hierover later meer!

In ons tweede weekend hier wilden we graag even ontsnappen aan de drukte van de stad (behalve van 0:00 – 5:00 is het hier nooit stil – auto’s, basketballende jongeren tegenover ons hotel, overvliegende vliegtuigen en autoalarmen herinneren ons er continu aan dat we niet meer op het Brabantse platteland zitten). Daarom brachten we een bezoek aan het dorpje Guatape, wat ongeveer 1,5 uur van Medellin af ligt. De meest bijzondere attractie daar was ‘El Peñol’, een grote rots waar je middels zo’n 700 treden (pfoeh!) op kunt klimmen. Ook hebben we in Guatape gejetskied, maar helaas hebben we daar geen foto’s van, dus hebben we ter illustratie even een foto gephotoshopt van hoe het er ongeveer uit zag 😉

Tot slot hier ook nog een paar foto’s van een ‘graffiti tour’ door de stad die we afgelopen week gedaan hebben. Gedurende deze tour leidde een local ons door enkele armere wijken (‘barrios’) van de stad en vertelde hij ons hoe ze in deze wijken proberen jongeren een betere kans te geven. De hiphop cultuur speelt hierin een centrale rol. Erg interessant en het mooie uitzicht kregen we er gratis bij!

Al met al gaat het ons hier dus goed, maar we hebben ook zeker zin om weer door te gaan naar de volgende bestemming. A.s. woensdag is het dan ook alweer tijd om Medellin te verlaten. We vertrekken dan naar het noorden van Colombia, waar we een kleine week aan de kust zullen verblijven en een duikcertificaat (PADI) zullen gaan halen. En 18 september stappen we alweer in het vliegtuig naar de Galapagos Eilanden. Nog veel leuke dingen in het verschiet dus!

Voor de degenen die dit lezen: leuk dat jullie nog niet afgehaakt zijn en ons volgen. Laat vooral even een berichtje achter, want wij zijn natuurlijk ook benieuwd hoe het daar is!

¡Saludos de Medellin!

Koen y Carlijn

8 thoughts on “La vida en Medellin

  • September 2, 2015 at 06:36
    Permalink

    Leuk verhaal en mooie fotos! En nu kan het echte backpacken dan bijna beginnen:)

    Reply
  • September 2, 2015 at 06:42
    Permalink

    Hallo Carlijn en Koen,
    Weer een leuk verhaal over jullie fantastisch avontuur.
    Het filmpje met ‘de snelwandelaars’ maakt voor ons veel duidelijk hoe het straatbeeld eruit ziet in Medeline. Heel leuk gedaan.
    Ga vooral verder met het genieten van dit mooie, kleurijke werelddeel.
    Adios, Jan en Jose Hermans.

    Reply
  • September 2, 2015 at 09:08
    Permalink

    LEUK dat filmpje?, krijgen we een goede indruk van jullie verblijf! Ik durf te wedden dat jullie zo veel foto’s met schattige kindjes hebben, dat een selectie maken lastig was, haha? succes met de laatste lessen Spaans en daarna weer heel veel plezier!

    Reply
  • September 2, 2015 at 21:15
    Permalink

    Hallo jongelui, een tikje jaloers net jullie filmpje gekeken. Was ik nog maar 20…….

    Reply
  • September 3, 2015 at 19:02
    Permalink

    Hoi Carlijn en Koen
    Wij zijn ook weer terug van vakantie, duurt helaas niet zo lang als die van jullie.
    Fijn dat alles zo goed gaat. Ben voorzichtig met duiken en veel plezier op de Galapagos eilanden.

    Reply
  • September 17, 2015 at 19:33
    Permalink

    Hallo Carlijn en Koen

    Leuk filmpje dat jullie gemaakt hebben,, en mooie foto s van jullie
    avontuurlijke reis.
    Gallapagos eiland klinkt voor mij heel bekent, maar niet dat wij daar geweest zijn.
    Wij kennen dat van de natuurfilms die we vaak kijken, het is daar prachtig.
    Geniet er van, wij doen dat thuis ook. En ook van jullie foto s en filmpjes.

    Astrid Ed en Tante Anita

    Reply
  • September 20, 2015 at 08:13
    Permalink

    Geniet er van! Als je terug bent leg ik je het wederkerige werkwoord ‘gustar’ wel ff uit 😉

    Reply
  • September 21, 2015 at 08:56
    Permalink

    Hoi Carlijn en Koen

    wat een mooi filmpje hebben jullie gemaakt zo duidelijk en indrukwekkend waar jullie mee bezig zijn. Ook mooie foto`s. Knap hoor om 4 uur achter elkaar spaanse les te volgen.
    war een ervaringen die jullie samen meemaken.Geniet ervan we blijven jullie verhalen met interesse lezen.

    Harrie en Marian Hulsel

    Reply

Leave a Reply