¡Adios Colombia!

¡Hola amigos!

Wij zijn inmiddels alweer 41 dagen ‘on the road’ en de laatste post op onze weblog is alweer 18 dagen oud. De hoogste tijd voor een update dus! Inmiddels hebben we het mooie Colombia alweer verlaten en op het moment van typen bevinden we ons op het eiland San Cristobal, een van de Galapagos Eilanden in Ecuador. Morgen gaan we een weekje cruisen rondom deze prachtige eilanden, maar daarover later meer; eerst nog even terugkijken op onze laatste weken in Colombia.

In de laatste week dat wij in Medellin verbleven, heeft Carlijn nog twee dagen vrijwilligerswerk gedaan: een campagne over het belang van handen wassen. Het was op een kinderdagverblijf met een groepje kinderen van gemiddeld 5 jaar. Samen hadden we van alles voorbereid en mede daarom was het erg leuk om te doen! De kinderen waren allemaal erg enthousiast en bij de rij voor de wastafel was het dan ook dringen geblazen. Zie ook de onderstaande foto’s!

“Moeten we ook niet nog wat dingen in Medellin gaan bekijken?” vroegen we onszelf de laatste week ook af. Doordat we elke dag redelijk druk waren met Spaans leren, waren de typische toeristische trekpleisters van Medellin er tot dan toe een beetje bij ingeschoten. In onze laatste dagen deden we dan ook een city tour en bezochten we onder andere parque de las luces (een park met grote lichtgevende palen – deze plek was eerst een van de meest beruchte plekken van de stad door onder andere de drugshandel, maar is nu getransformeerd naar een prachtig park) en Pueblito Paisa (en historische dorpje wat nagebouwd is bovenop een berg in Medellin – met een mooi uitzicht over de stad!).

Na even de toerist uitgegangen te hebben, was het tijd om Medellin te verlaten. Onze volgende bestemming was Santa Marta, wat in het noorden van Colombia, aan de Caribische kust ligt. Het weer was daar dan ook meteen anders, met name erg warm en benauwd. Maar dat maakte voor ons niet uit, want onze planning was met name om een duikcertificaat te halen. Een dag na onze aankomst lagen we dan ook al in het zwembad bij Poseidon Dive Center om de benogdigde oefeningen te doen, gevolgd door twee dagen duiken op zee. Het duiken was erg mooi en, ook niet onbelangrijk, we hebben beide succesvol onze cursus ‘open water diver’ afgerond!

Na drie dagen duiken brachten we nog een bezoek aan Tayrona park, een prachtig park vlakbij Santa Marta wat zich voornamelijk karakteriseert door jungle en parelwitte stranden. Hierover valt verder niet zo veel te zeggen, de foto’s zeggen genoeg!

In Santa Marta werden we nog aangesproken door een Belgische man die samen met zijn vrouw een boerderij/hostel had ergens in the middle of nowhere. Wij besloten hier maar eens een kijkje te gaan nemen. Na ons bezoek aan Tayrona namen we daarom een taxi en moesten daarna nog 30 minuten achterop een motor zitten om de boerderij te bereiken, maar na de drukte van Medellin en Santa Marat was deze afgelegen plek een mooie afwisseling. Naast een flinke portie relaxen, brachten we daar ook nog een bezoekje aan een nabijgelegen chocolade plantage. Erg leuk en lekker!

Na Tayrona reisden we door naar Cartegena, een wat grotere stad met een mooi koloniaal centrum. Hier brachten we nog één dagje door, om vervolgens door te vliegen naar de Galapagos Eilanden. Hier hebben we gisteren een last minute cruise geboekt, wat nog een hoop gedoe was, maar uitendelijk wel gelukt. Eind goed, al goed zullen we maar zeggen. We hebben dan ook erg veel zin om morgen te vertrekken!

7 thoughts on “¡Adios Colombia!

 • September 20, 2015 at 06:18
  Permalink

  Wow, wat een verhalen en mooie foto’s.
  Geniet van deze onvergetelijk mooie momenten
  Groeten Mama x x x

  Reply
 • September 20, 2015 at 07:57
  Permalink

  Het lijkt wel een studiereis. Spaanse les, vrijwilligerswerk, duikles… Erg vervelend allemaal. En dan die cruise! Ruilen?! Xx

  Reply
 • September 20, 2015 at 15:22
  Permalink

  Heerlijk, hoe jullie je avonturen met ons delen! Fijn om jullie af en toe ook via skype te spreken en zien. En wat een prachtige foto’s, je kunt wel zien dat jullie erg genieten! Nu de volgende halte, de Galapagos eilanden, dat zal zeker een bijzondere ervaring zijn, met al die speciale dieren en planten die daar leven en groeien. Kan al niet wachten op jullie volgende verhalen! Veel plezier ! xxx mam

  Reply
 • September 20, 2015 at 23:39
  Permalink

  Wow, geniet ervan! Reis van je leven. Samen met elkaar wat wil je nog meer. Best wel een beetje jaloers . Ben al bijna 50 en nog nooit gecruised! Lucky you! . Tante Dianne

  Reply
 • September 21, 2015 at 18:00
  Permalink

  Zo Carlijn en Koen, geweldig wat jullie allemaal doen en meemaken maar de Galapagos eilanden is denk ik wel de kers op de taart. Geniet ze nog, tante Willemien

  Reply
 • September 29, 2015 at 17:30
  Permalink

  Leuk om al die mooie foto s te zien van de geweldige reis die jullie samen maken.

  Geniet nog van jullie mooie avontuur.

  Tante Anita

  Reply
 • September 30, 2015 at 14:04
  Permalink

  Hoi Koen en Carlijn.
  Ik heb even Google maps erbij gehaald en opgezocht waar jullie telkens zitten en gekeken wat dragonfruit was en zo… zo kom je nog wat te weten;)
  Het gaat jullie samen goed zo te lezen. Mooie foto’s hoor en een leuk reisverslag!
  We volgen jullie.
  Hier genieten we van een mooie zonnige herfst!
  Veel plezier samen, succes met de Spaanse taal en een fijne reis!
  Houwdoeh hè!
  Groetjes van ons uit de Kloosterstraat!

  Reply

Leave a Reply