Hop on, hop off

Hoi allemaal!

Als je dit leest, ben je trouwe volgeling die blijkbaar nog geen genoeg heeft gekregen van deze blog na alle berichtjes uit Zuid Amerika het afgelopen halfjaar. Dat, of je bent nieuw (welkom!). In elk geval: leuk dat je mijn blog leest!

De komende vijf maanden zal ik in Sri Lanka verblijven om daar vrijwilligerswerk te gaan doen. En zoals mijn opa al terecht opmerkte, betekent dat inderdaad ook dat er af en toe een snoepreisje gemaakt gaat worden en een biertje zal worden gedronken, maar desondanks zal mijn tijd in Sri Lanka vooral besteed worden aan mijn project. De hoogste tijd dus om daar iets meer over te vertellen.

Ik zal gaan werken als project coördinator op het ‘Lideke Wery Educational Institute’ (klik hier voor de site) (afgekort LWEI) in Induruwa, Sri Lanka. Induruwa ligt ongeveer twee uur zuidelijk van Colombo, de hoofdstad van Sri Lanka, aan de westkust van het eiland. Voor degenen die deze beschrijving te vaag vinden (‘twee uur, is dat dan met de auto, te voet, met de fiets of met de tuktuk?’) heb ik het onderstaande kaartje gemaakt.

LWEI is een school voor Engels en IT onderwijs. De school streeft ernaar om door middel van onderwijs ondersteuning te bieden aan de lokale bewoning die een tiental jaar geleden door een tsunami (meer info) is geteisterd. De school is opgericht door een Nederlandse organisatie, in nagedachtenis van een Nederlandse vrouw (Lideke Wery) die op huwelijksreis in Sri Lanka omkwam bij deze tsunami. Sindsdien wordt de school gerund door een lokaal bestuur in samenwerking met een Nederlandse stichting. Elke paar maanden gaat er een Nederlandse student (of net afgestudeerde student die zich nog student voelt) naar Sri Lanka om als project coördinator op de school te werken.

Naast het feit dat de project coördinator het contact tussen de Nederlandse en Sri-Lankaanse organisatie mee onderhoud, zal ik me bezighouden met het uitvoeren van verschillende projecten, het organiseren van activiteiten en met les geven (gesproken Engels). Hoe dit er allemaal precies uit gaat zien weet ik nog niet, maar hier moet de komende weken meer duidelijkheid over komen. Dus hierover later meer!

Op het moment van schrijven zit ik op het vliegveld in Dusseldorf te wachten totdat mijn vlucht gaat vertrekken. De afgelopen twee en halve week in Nederland waren kort maar krachtig; het voelde dan ook een beetje als een ‘hop-on hop-off’ bus waarmee je als toerist op een snelle manier een stad kunt verkennen. Landen in Nederland, zoveel mogelijk mensen zien, zoveel mogelijk van de Nederlandse cultuur (lees: eten en drinken + het feit dat alles gewoon mega goed geregeld is) genieten en toen weer afscheid nemen.

Nu is mijn gratis wifi tijd bijna op, dus ga ik een eind aan deze post maken. Stay tuned voor meer verhalen en mooie kiekjes!

Groetjes uit Duitsland!

Koen

2 thoughts on “Hop on, hop off

 • December 15, 2015 at 20:12
  Permalink

  Ha Koen,
  Voor ik t wist ben je al weer vertrokken uit Netersel .
  Je zal wel even moeten wennen na de lange reis en waar je weer terecht komt.
  Ik probeer je wat te volgen, maar bij deze alvast heel veel succes met je project. Maar ook zal je er gaan genieten van alle mooie mensen die je tegenkomt en al het moois wat het land te bieden heeft.
  Groetjes Ingrid

  Reply
 • December 16, 2015 at 14:17
  Permalink

  Hoi Koen
  Ik zie dat je vliegtuig geland is in Colombo.
  Veel succes met je stage en veel plezier in Colombo

  Reply

Leave a Reply