Time flies when you’re having fun

Hoi vriendjes en vriendinnetje!

Vandaag is het dag 91 in Berkeley en ik heb het hier nog steeds goed naar mijn zin. De tijd vliegt voorbij en het verbaasde me dan ook dat er alweer een maand verstreken is sinds mijn laatste blog post. De hoogste tijd om even terug te blikken.

Sequoia National Park

20 en 21 september bracht ik met een groep ihouse studenten een bezoek aan Sequoia National Park. Dit was een van de parken die we nog niet hadden aangedaan tijdens onze vakantie in de VS drie jaar geleden; een goed excuus voor een weekendje weg dus. Het hoogtepunt (letterlijk) was een bezoekje aan ‘Moro rock’ – na een klim op de rots hadden we een prachtig uitzicht over het park. Dit uitzicht, het fantastische weer (zonsondergang + opklaringen na een fikse regenbui) en uiteraard een aantal good-looking Berkeley students, leverde een paar prachtige foto’s op (zie hieronder).

Voor ‘s avonds hadden we een huisje geregeld, net buiten het park. Het boeken van een accommodatie bleek nog lastig – de beschikbaarheid was erg beperkt. Uiteindelijk vond ik een ‘family cottage’ voor 2-6 personen. Onze groep was met 15. Good enough. Het was dus erg knus die avond, maar gelukkig was het huisje redelijk ruim, dus na het opblazen van een aantal luchtbedden kon iedereen toch lekker slapen.

Bezoek

In het eerste weekend van oktober kreeg ik bezoek van pap, mam, Ellen en Thomas. Het is algemeen bekend dat parkeren in Berkeley lastig is. De uitdaging wordt nog groter wanneer je in plaats van een personenauto een 10 meter lange camper wil parkeren. Gelukkig werd er, na een lange zoektocht, een plekje gevonden.

Op vrijdag was het aan mij om een rondleiding te geven door ihouse en over de campus. Ook brachten we een bezoekje aan mijn favoriete lokale faciliteiten (frozen yoghurt en een lokale brouwerij). ‘s Avonds vertrokken we naar onze camping in San Francisco. Nadat we geïnstalleerd waren brachten Ellen, Thomas en ik een bezoekje aan San Fransisco om de nachtelijke horecafaciliteiten eens nader te bekijken. Een gezellig avondje leidde tot een brakke ochtend, maar een fietstocht over de Golden Gate Bridge maakte veel goed. Zaterdag en zondag stonden verder in het teken van het bezoeken van San Francisco, met als hoogtepunt natuurlijk Alcatraz.

Hieronder wat foto’s van het weekend. De professioneel uitziende foto’s zijn gemaakte door Thomas 😉

Intercultural Leadership Initiative (ILI)

In mijn vorige blog vertelde ik al kort over het ILI programma wat ik volg (trainingen met focus op leiderschaps-aspecten in een interculturele setting). Op 11 oktober hadden we een field trip met onze groep. We bezochten Oakland; een stadje zuidelijk van Berkeley wat bekend staat als een erg multiculturele samenleving. Na een wandeling was het tijd voor lunch en ik was bijzonder blij toen ik hoorde dat we naar een van de meest bekende BBQ-restaurants zouden gaan. De onderstaande foto’s zeggen genoeg denk ik.

Daarnaast was het erg leuk om een tripje te maken met een groep die zo cultureel divers is. Op de groepsfoto zie je, van links naar rechts Vigny (India), Hikaru (Japan), Maggie (China), Nick (NL), Andrea (Mexico), Jorge (Costa Rica), Jess (onze instructeur, Philippines), mijzelf, Arshia (India & Saudi Arabia), Verena (Duitsland), Ats (Japan) en Mwikali (Zimbabwe).

Een van de onderdelen van het programma is dat iedereen een presentatie geeft over zijn/haar cultuur. Nick en ik mochten aftrappen met een presentatie over Nederland. De grootste uitdaging was om het concept van ‘gezelligheid’ in het Engels uit te leggen, maar we hebben ons best gedaan. Klik hier om de presentatie te bekijken!

Alcatraz by night

Afgelopen zondag bracht ik mijn derde bezoek aan Alcatraz, maar dit bezoek was extra speciaal. We hadden tickets bemachtigd voor een van de speciale ‘Alcatraz night tours’. De beschikbaarheid voor deze tours is erg klein, dus we hadden onze tickets al in september besteld. Het was erg gaaf om ‘s nachts op het eiland te zijn en een van de hoogtepunten was het ziekenhuis, wat normaal niet open is. Erg creepy in het donker. Hieronder wat foto’s om de sfeer te illustreren.

Midterms

Helaas moet er ook nog gestudeerd worden – op 21 en 27 oktober had ik twee ‘midterms’ (tussentijdse examens). In het algemeen hebben vakken hier een redelijk ‘actieve opzet’. Je maakt huiswerk opdrachten (voor punt), hebt een tussentijdse toets en uiteindelijk een examen. Het relaxte hieraan is dat je gedwongen wordt om de stof bij te houden (iets waar ik in het algemeen in faal) en dat je, als je het huiswerk en je midterm goed genoeg maakt, je examen volledig kunt verkloten en nog steeds het vak kunt halen. Geeft toch een rustig gevoel bij het studeren 😉 (Het nadeel is dat je de stof bij moet houden!)

De midterms gingen over het algemeen goed, maar ik was bijzonder blij toen mijn tweede erop zat. Ik merk dat het studeren me hier zwaarder valt dan in Nederland, met zoveel afleidingen (niet iedereen heeft op hetzelfde moment examens, dus de feestjes gaan gewoon door) en zoveel dingen te doen die leuker zijn dan studeren.

En verder

Naast hetgene wat ik in mijn blog vertel, doe ik hier van alles wat niet de moeite waard is om te vertellen of wat ik vergeet te vertellen. Hieronder wat ‘random foto’s’ die ik graag met jullie wil delen, die een beetje insight geven in het ‘normale leventje’ of die ik gewoon leuk vind.

Party!

Last but not least, het is toch een exchange semester, dus de party pics kunnen niet uitblijven. Thirsty Thursday is een traditie en vrijdag en zaterdag zijn natuurlijk sowieso bij uitstek geschikt om biertjes te drinken. Hieronder wat party pics, featuring een bezoekje aan een club in San Francisco met een limo, het vieren van Joel’s (uit NL) verjaardag met de nodige oranje decoraties en een feestje in mijn kamer (veel mensen, weinig plek). Good times!

More to come…

Dat was het weer voor nu. Er staan echter nog veel leuke dingen op het programma de komende weken. Deze week is het Halloween. Volgende week komt Bas, een vriend uit Eindhoven die nu in New York studeert, langs voor een weekendje. Twee weken daarna, op zaterdag, is het ‘Big Game’ (Berkeley – Stanford) en de week daarna ga ik voor een lang weekend naar Houston, Texas met een vriend uit ihouse die daar een bezoekje gaat brengen aan zijn ouders. Genoeg om naar uit te kijken dus!

Kun je niet wachten tot mijn volgende blog online komt? Check dan ook eens mijn blogs op de ihouse website, waarvoor ik ook af en toe iets schrijf. Blog 1 en Blog 2 (Engelstalig).

Dat was het weer voor nu, ik hoop dat daar ook alles goed. Laat vooral even een reactie achter of stuur een mailtje/Facebook berichtje/postduif :-)

Laat ik afsluiten met een woord wat ik volgens mij al 3 maanden niet gebruikt heb: houdoe!

2 thoughts on “Time flies when you’re having fun

 • October 30, 2014 at 09:53
  Permalink

  Super leuk om te lezen, vooral om de foto’s er weer bij te zien!! Je maakt wel veel mee daar zeg, geweldig lijkt me :-) Dat ziekenhuiskamertje met die rolstoel lijkt wel op de huidige situatie in India. Ik mis nog wel één puntje in de leuke dingen die je nog te wachten staan… xxx

  Reply
 • October 30, 2014 at 22:19
  Permalink

  Ha Koen, het was erg leuk om je op te zoeken in Berkeley, we hebben er erg van genoten ! We hebben gezien dat je het daar erg naar je zin hebt, en dat blijkt ook weer uit bovenstaand verslag en bovenstaande foto’s. Wat heb je al veel meegemaakt daar, in die relatief korte tijd dat je daar nu bent. Geniet er nog van, en geniet ook nog van alle dingen die je nog gaat doen. En dat zijn er nog heel wat ! xxx

  Reply

Leave a Reply