Cruisen en bussen

¡Hola chicos! (of zoals onze gids van de Galapagos cruise zou zeggen: Hey friends!, hij was namelijk erg slecht met namen ;-))

Sinds onze laatste post hebben wij inmiddels alweer veel meegemaakt in Ecuador en we staan op het punt om het land te verlaten: vanavond vliegen we vanuit Guayaquil (Ecuador) naar Lima (Peru).

De afgelopen weken hebben we met name twee bijzondere gebieden bezocht: de Galapagos eilanden en de jungle. Om te beginnen: de Galapagos eilanden waren prachtig. Om een goed beeld van de eilanden te krijgen besloten we een 8-daagse cruise te doen. Dit was geweldig om mee te maken; vriendelijke bemanning, goede gids en lekker eten. Vrijwel iedere dag gingen we zowel ‘s ochtends als ‘s middags een deel van een eiland bezoeken en ook gingen we minimaal één keer per dag snorkelen.

We zouden nog heel veel kunnen vertellen over de soorten dieren, de geschiedenis van de eilanden en wat we elke dag gegeten hebben, maar foto’s zeggen meer dan duizend woorden en uiteindelijk waren de Galapagos eilanden vooral erg mooi. Daarom een kort verhaaltje en hieronder heel veel foto’s! Na de cruise bleven we ook nog even plakken op de Galapagos om een dagje te duiken en ook dit was erg leuk (onder andere 2 hamerhaaien gezien :-)).

Tijdens de cruise hebben we ook veel gesnorkeld, en hiervan hebben we het onderstaande filmpje gemaakt:

Tot slot ook nog een kort filmpje van de vele dieren de we hebben gezien:

Na de Galapagos eilanden hadden we nog ongeveer een weekje over om Ecuador te verkennen. We besloten om naar Baños te gaan (busrit 1 van 8 uur), een klein stadje in het midden van Ecuador wat bekend staat om natuurlijke baden (vandaar de naam, wat letterlijk ‘baden’ betekend) en adventure sport. Tijdens onze eerste dag deden we een mountainbike tocht langs een aantal mooie watervallen, met op het eind een korte wandeling naar de ‘Cascada del Diablo’, een enorme waterval waar je helemaal naartoe kon lopen en gratis een koude douche kreeg. ’s Avonds was het alweer tijd om Baños te verlaten, want we hadden een jungle tour geboekt. Hiervoor moesten we wel helemaal afreizen naar het noorden van Ecuador met een nachtbus (bus 2 en 3 van 9,5 uur), vervolgens in een klein busje (bus 4 van 2 uur) en nog 2,5 uur varen naar onze jungle lodge. Het vele reizen was echter wel de moeite waard want de jungle was bijzonder mooi. Het hoogtepunt was een bezoek een aan lokale community, waar we een traditioneel gerecht maakten en een bezoek brachten aan een sjamaan (traditionele genezer).

Eenmaal terug in Baños zijn we nog een ochtend actief bezig geweest met canyoning in meerdere watervallen en mooie natuur. We hadden een leuke gids die zelfs Nederlands sprak en in verband met laag seizoen waren wij de enige twee deelnemers.

Inmiddels, ongeveer 40 uur in bussen zitten later, zijn we in Guayaquil. Over een paar uurtjes vliegen we naar Lima, waar we een nachtje zullen slapen om vervolgens meteen door te reizen naar Huacachina. Maar daarover later meer.

Groetjes uit Ecaudor!

Koen en Carlijn

6 thoughts on “Cruisen en bussen

 • October 8, 2015 at 07:47
  Permalink

  Ha Koen en Carlijn. We genieten van jullie foto’s en filmpjes! In het echt zal het nog veel mooier zijn! Veel plezier weer in Peru. Xxx

  Reply
 • October 8, 2015 at 08:22
  Permalink

  Wow, wat een ervaringen,
  door de prachtige foto’s kunnen we een beetje meegenieten.

  Xxx José.

  Reply
 • October 8, 2015 at 13:15
  Permalink

  Hoi Koen en Carlijn.

  In een woord geweldig wat een prachtige foto”s zeg en dan die filmpjes super!
  Jullie hebben al zoveel moois gezien en gedaan raak je niet verzadigd?Geniet er maar lekker van!!!!!!!!!!

  Reply
 • October 8, 2015 at 19:39
  Permalink

  Op de prachtige foto’s is goed te zien dat jullie er van genieten!. Snel tot horens en veel plezier in Peru.

  Reply
 • October 8, 2015 at 22:27
  Permalink

  Het vogeltje met de blauwe voetjes is mijn favoriet! Ziet er geweldig uit. Geniet van deze speciale maanden. Je zult er altijd met verlangen naar terug denken! Tante Dianne

  Reply
 • October 21, 2015 at 10:15
  Permalink

  Whooooo, dat ziet er allemaal goed uit! Geniet!

  ‘Better to see something once, than hear about it a thousand times’

  Reply

Leave a Reply