Een nieuw avontuur

Lieve allemaal,

Alweer een maand is verstreken sinds ik thuis ben gekomen van Sri Lanka en die maand is echt omgevlogen. Met name leuk natuurlijk om iedereen weer te zien maar zeker ook fijn om weer in het land te zijn en te genieten van alles wat Nederland zo’n fantastisch land maakt.

Alhoewel mijn reis alweer even ten einde is, kon ik het niet laten om toch nog even een berichtje te schrijven over mijn laatste weken in Sri Lanka (lees: mijn ietwat autistische hoofd kon het niet aan om 8 maanden bloggen onafgemaakt te laten). Hierbij dus voorlopig mijn laatste verhaal (aangevuld met wat foto’s en twee hele coole filmpjes :-))

In mijn laatste bericht eindigde ik met het bezoek van pap en mam en de vakantie in het vooruitzicht. Om maar meteen met de vakantie te beginnen: die was top! Samen met Joeri en Bram (die een maand in Sri Lanka aan het backpacken waren) en Marle en Kim (die voor een ruime week op en neer kwamen) maakte ik een tripje door het binnenland; ongeveer hetzelfde tripje als ik in het begin met Martin maakte, maar dan de andere kant op.

Na de vakantie brachten Marle en Kim nog een bezoekje aan de klas, voordat zij die avond weer moesten vertrekken. Op school stonden inmiddels de examens voor de deur, een spannende tijd dus voor de studenten maar uiteraard ook voor de staff. Gelukkig ging alles goed en het resultaat mag er dan ook zeker zijn: ongeveer de helft van mijn studenten behaalde een B1-diploma en de andere helft scoorde zelfs nog beter en behaalde een B2-diploma. Studenten blij, ik blij, een mooie afsluiting dus.

Naast de examens was mei ook een feestelijke maand vanwege het 10-jarig bestaan van het instituut. Daarvoor was ik, samen met Akushla, al maanden bezig met de organisatie van enkele evenementen. Alle evenementen waren gelukkig een succes en als kers op de taart kwam Carlijn ook nog een keer op bezoek in Sri Lanka en kon zij bij enkele van deze evenementen aanwezig zijn.

Om 8 mei vertrokken Carlijn en ik richting Colombo want op 9 mei stond ons een vliegtuig naar Thailand te wachten. Daar hebben we ongeveer 2 weken rondgereisd met als highlights scooter rijden in het noorden, duiken in het zuiden en uiteraard de fantastische Thaise keuken.

Na onze vakantie in Thailand vloog Carlijn vanuit Bangkok naar huis en ging ik nog een weekendje terug naar Sri Lanka, ik had immers al een retourticket geboekt. Dat was tevens een mooi moment om nog even afscheid te nemen van de staff en een paar andere lokale mensen, zoals mijn trouwe tuktuk-chauffeur.

En voor ik het wist was het alweer 23 mei en daarmee tijd om terug te gaan naar Nederland. Ik kijk terug om een geweldige tijd in Sri Lanka. Een speciaal woordje van dank aan degenen die op bezoek zijn gekomen, mede waardoor de tijd echt voorbij is gevlogen. En natuurlijk ook veel dank aan iedereen die mijn berichtjes de afgelopen tijd heeft willen lezen.

Nu is het tijd voor een nieuw avontuur – ik ben op dit moment druk bezig met solliciteren en hoop medio september / oktober aan het werk te kunnen en hopelijk tegen die tijd ook weer met Carlijn samen te wonen. Waar weten we nog niet, maar ik heb in ieder geval voorgenomen om voorlopig in Nederland te blijven 😉

Tot zover, veel groetjes of zoals ik nu ik weer even in Brabant ben mag zeggen: houdoe!

Koen

Foto’s en video Sri Lanka

Aftermovie (met dank aan Joeri voor het maken)

Foto’s en video Thailand

Aftermovie:

One thought on “Een nieuw avontuur

 • July 10, 2016 at 15:10
  Permalink

  Ha luitjes.
  Wat een avontuur!
  Jullie hebben ervan genoten! Hou het vast op jullie netvlies!
  Hopelijk kunnen jullie weer acclimatiseren in ons koele en coole landje.
  Succes met jullie toekomst; het ga jullie goed!
  Fam Hendriks uit Mierd

  Reply

Leave a Reply