Op bezoek bij de Inca’s

Na een fantastische tijd in Ecuador was het tijd voor onze volgende bestemming: Peru. Na ruim twee maanden op pad te zijn geweest en veel te hebben gezien en gedaan, hadden we allebei behoefte aan een kleine adempauze om weer even bij te kunnen tanken. We besloten daarom een wat langere tijd dan initieel gepland in Cuzco te blijven en het daar een beetje rustig aan te doen.

Maar voordat we in Cuzco aan zouden komen, stond er nog iets anders op de planning: een bezoekje aan Huacachina. Dit klein dorpje ligt bij een prachtige oase tussen de duinen bij de stad Ica, ongeveer 4 uur zuidelijk van Lima. Waar je bij de meeste bestemming op Tripadvisor een enorme lijst met ‘things to do’ kunt vinden, heeft Huacachina maar twee activiteiten: buggy-rijden en sandboarden. Desondanks waren deze twee activiteiten zeker de moeite waard; naast een lekkere adrenaline-kick leverde ons bezoek aan Huacachina ook nog onderstaande mooie foto’s op.

 

Teruggekomen van Huacachina brachten we nog een kort bezoekje aan het centrum van Lima, om vervolgens richting het einde van de middag richting het vliegveld te gaan voor onze vlucht naar Cuzco.

Cuzco is een stad in het zuidoosten van Peru, met name bekend om de vele Inca ruïnes in de omgeving. Noordelijk van Cuzco begint de ‘sacred valley’, de heilige vallei voor de Inca’s, en in het noorden daarvan Machu Picchu, de meest bekende Inca ruïne en natuurlijk ook een ‘must see’ in onze trip. We zijn nu ongeveer een week in Cuzco in een relaxed hotel met heet douche-water, wat inmiddels door ons als een heuse luxe wordt beschouwd. Cuzco is een leuke stad; het centrum is gezellig met vele restaurantjes en winkeltjes en de stad is ook wat minder ‘massaal’ dan bijvoorbeeld Lima. Er is ook veel te doen en te zien in Cuzco zelf en in omliggende dorpjes, zoals bijvoorbeeld de ruïnes en een marktje in het dorpje Pisac (zie onderstaande foto’s).

 

Afgelopen woensdag en donderdag was het tijd voor een van de hoogtepunten van deze regio: een tripje naar Machu Picchu! Onze rondleiding zou donderdag al om 6:30 beginnen, dus om 4:30 mochten we uit de veren om vervolgens een bus naar Machu Picchu te nemen (ongeveer 10 km de berg op). Daar aangekomen vonden we onze gids die ons een rondleiding door de ruïne gaf. Zowel de ruïne als het landschap eromheen waren echt prachtig. Het is bijzonder om te zien hoe er zo hoog bovenop een berg zo’n enorme ‘stad’ was gebouwd. Er valt nog veel over Machu Picchu te vertellen, maar de onderstaande foto’s zeggen denk ik genoeg!

Panorama_Machu

Zaterdag en zondag maakten we nog een tripje naar drie andere bestemmingen in de Sacred Valley: twee ruïnes en ‘Salineras’, een plek waar zout wordt gewonnen. De ruïnes waren erg mooi om te zien (zij het dat Machu Picchu natuurlijk wel iets spectaculairder was :P) en het landschap bij Salineras was erg bijzonder. Wederom zeggen foto’s denk ik meer dan woorden, dus zie de foto’s hieronder 😉

Panorama_Maras

Over twee dagen, op woensdag, vertrekken we weer uit Cuzco en reizen we door naar het Titicaca meer op de grens tussen Peru en Bolivia. Daar zullen we enkele dagen blijven en daarna gaan we Bolivia ontdekken.

We hebben het nog erg goed naar onze zin hier samen en kijken dan ook uit naar Bolivia en Argentinië. Over ongeveer een maand vliegen we alweer terug naar huis en zit onze reis er weer op. Stiekem hebben we allebei ook wel weer zin om weer lekker thuis te zijn, familie en vrienden weer te zien, en natuurlijk ook om weer van het Nederlandse eten te kunnen genieten :-)

Als je dit nog leest behoor je officieel in de categorie ‘trouwe volger’ en dat vinden wij natuurlijk erg leuk. Laat vooral ook even een berichtje achter want wij zijn natuurlijk ook benieuwd hoe het daar is!

Groetjes uit Cuzco!

Koen & Carlijn

8 thoughts on “Op bezoek bij de Inca’s

 • October 20, 2015 at 00:25
  Permalink

  Jo, hier ome Christian. Gaat stationair zou onze Tom zeggen. Mooie reis komt goed met jullie. Maar unne fricandel speciaal zal straks ook weer lekker zijn. Geniet van de laatste 6 weken en tot ziens weer in Nittersel. Houdoe zeggen we dan hier.
  Christian Lizet Maartje en Tom

  Reply
 • October 20, 2015 at 06:31
  Permalink

  Wederom een mooi verhaal en heel mooie foto,s.
  Geniet ervan want voor je het weet is het weer voorbij en
  moet je elke dag hetzelfde doen als wij.: ‘s morgens brood smeren en gaan werken.
  Vele groeten van Jan en Jose Hermans

  Reply
 • October 20, 2015 at 12:24
  Permalink

  Hey vakantiegangers,
  Die oude vrouw met hoed, heeeeerlijk mens lijkt me zo.
  En die stoffen met felle kleuren, geweldig.
  In die baden, wordt daar zout gewonnen?
  Ik zou eerder denken goud.

  José.

  Reply
 • October 20, 2015 at 12:40
  Permalink

  Hoi Koen en Carlijn

  Wat een mooi verhaal weer en weer veel mooie foto”s.
  wij blijven jullie verhalen nog steeds vol bewondering en enthousiasme lezen.
  geniet van de laatse weekjes. Is jullie rugzak nog niet vol met alle mooie ervaringen en landen? ik heb van de peetoom van Koen gehoord
  dat jullie samen er wel komen, daar twijfelde wij allang niet meer aan hoor.
  Hier in Hulsel alles zijn gangetje.Opa en Oma gaan met de kleinkinderen op vak. in de herfstvak.Daar genieten wij van.

  houdoe en tot ziens

  Reply
 • October 20, 2015 at 21:49
  Permalink

  Hoi Carlijn en Koen
  Geweldig al die mooie foto’s. Geweldige landschappen, geschiedenis en culturen.
  Geniet er nog van de laatste weken

  Reply
 • October 26, 2015 at 19:45
  Permalink

  Hey Koen en Carlijn!
  Wat fantastisch en super mooie foto’s! Jullie genieten lekker van jullie trip zo te zien!
  Wij vertrekken volgende week naar peru… Jammer dat we elkaar net mislopen!! Nog een hele fijne reis verder, geniet ervan!
  X Ramon & Yvette

  Reply
 • October 31, 2015 at 19:34
  Permalink

  Heeft Koen nou een heuse Zuid Amerikaanse kapper bezocht?

  Reply
  • November 1, 2015 at 12:07
   Permalink

   2x al zelfs! Vrij hilarisch want in het Spaans uitleggen hoe je je haar geknipt wil hebben is zo makkelijk nog niet dus hij zat met name de eerste keer met geknepen billetjes. Maar ze leveren hier echt super netjes werk voor weinig geld dus niet slecht 😉

   Reply

Leave a Reply