Van woestijn tot wereldstad

¡Hola chicos!

Onze reis is alweer bijna ten einde – over minder dan twee weken vliegen we alweer naar Amsterdam vanuit Buenos Aires, Argentinië. Maar gelukkig staan er nog genoeg leuke dingen op het programma voor de komende weken – maar daarover later meer. Hierbij eerst een terugblik op onze week in het langste land in de wereld: Chili.

Tijdens onze eerste dagen in Chili verbleven we in San Pedro de Atacama, vernoemd naar de nabijgelegen Atacama-woestijn. Deze woestijn is een van de droogste plekken ter wereld. Ironisch genoeg had het toevallig een week voordat wij er waren voor het eerst in jaren geregend, waardoor een deel van de woestijn in bloei stond. Helaas was dit een stuk zuidelijker dan waar wij waren, dus hebben we dit helaas niet zelf kunnen bekijken.

Na het bekijken van een ruïne (en daarna te hebben besloten dat we genoeg ruïnes hadden gezien voor deze vakantie) bezochten we gedurende onze tweede dag de ‘Valle de la Luna’ te bezoeken. Oplettende lezers zullen deze naam herkennen van onze vorige blog – vlakbij La Paz was dan ook een vallei met dezelfde naam. De vallei in Chili was echter heel anders en meer woestijn-achtig. We huurden twee fietsen en reden enkele uurtjes door de vallei. Een paar mooie uitzichtpunten en twee liter water per persoon later vonden we het wel weer welletjes geweest en gingen we terug naar ons hostel, om diezelfde avond in een nachtbus van 15 uur naar La Serena te stappen.

La Serena is een stadje noordelijk van Santiago en staat met name bekend om de nabijgelegen Elqui-vallei. We besloten een keer de toerist uit te hangen en boekten een georganiseerde tour door de vallei, waarbij we onder andere een Pisco-brouwerij (lokale drank) en een dam bezochten. Dit was een leuke dag, maar na zoveel highlights te hebben gezien in de afgelopen maanden merken we dat we wel een beetje verwend zijn – de dam was mooi, maar Machu Picchu was mooier.

Na La Serena reisden we door naar Valparaiso, een pittoresk stadje vlakbij Santiago. Hier brachten we twee nachten door in een van de meest schrale hostels tot nu toe. Om een idee te geven: de kapotte ramen in onze kamer waren dichtgeplakt met A4-tjes. Desondanks sliepen we prima en hebben we ook een leuke voormiddag door het stadje geslenterd. ‘s Middags was het alweer tijd om naar Santiago te gaan.

Om het eerdergenoemde hostel een beetje goed te maken, sliepen we in Santiago in een mega chill appartement (met bad!). We hadden naast de bad- en slaapkamer ook een keuken/woonkamer – fijn om weer eens wat meer ruimte te hebben. In Santiago bezochten we een wijnboerderij – met name de wijnproeverij was erg leuk. Daarna hebben we nog een city tour gedaan door de stad en de volgende dag was het alweer tijd om naar het vliegveld te gaan voor onze vlucht naar Buenos Aires. Een relaxte KLM-vlucht later arriveerden we dan ook in Argentinië, het laatste van de 7 landen van onze reis.

Vanuit Buenos Aires zijn we eigenlijk meteen doorgevlogen naar Patagonië in het zuiden (waar we nu zijn) en volgende week naar Iguazu in het noorden, maar hierover later meer!

Groetjes uit Argentinië!

Koen en Carlijn

4 thoughts on “Van woestijn tot wereldstad

 • November 13, 2015 at 08:05
  Permalink

  Wederom een leuk verhaal en voor ons telkens weer een goede aardrijkskundeles doordat we al die plaatsjes gaan opzoeken en voor informatie gaan googlen.
  Geniet er nog maar van want over twee weken vliegen jullie weer terug naar de ‘wereldsteden’ Netersel en Lage Mierde. A.s. zondag staat de derby SDO’39 -Netersel weer op het programma. Zal spannend worden want Netersel verdedigt haar koppositie en het SDO’39 van Harrie Helligers wil natuurlijk niet verliezen.
  Gr. Jan en Jose Hermansi

  Reply
 • November 13, 2015 at 11:14
  Permalink

  Hoi Carlijn en Koen

  wat een leukverhaal weer,we zullen ze nog gaan missen.
  en wederom weer mooie foto”s.Vooral Carlijn op de glijbaan (ha ha ha) weer even kind zijn blijft leuk hé.Tja en als je dan in een iets minder hostel slaapt,dan beseffen jullie maar al te goed dat jullie verwend zijn.

  geniet nog van jullie laatste stukje en voor straks een veilige terugreis.

  dan is het weer back to basic maar ook dat went weer heel snel.

  Harrie en marian Hulsel

  Reply
 • November 13, 2015 at 18:28
  Permalink

  Ha Carlijn en Koen! We kunnen ons voorstellen dat je op een gegeven moment uitzichten gaat vergelijken met hetgeen je al gezien hebt. Maar als we nu deze foto’s (en de foto’s die jullie ons al gestuurd hebben van Patagonië) weer zien, blijft het toch echt wel de moeite waard! Nog veel plezier deze laatste weken in Argentinië en we komen jullie graag de 26e weer ophalen op Schiphol. Daar kijken we nu ook weer naar uit ! Groetjes van ons, en ook van opa, die zich er ook weer op verheugd om jullie weer te kunnen zien en spreken! xxx Peter en Marian

  Reply
 • November 22, 2015 at 12:11
  Permalink

  Hey Carlijn en Koen,
  Geniet nog eventjes van jullie prachtige avonturen en een veilige terugreis gewenst.
  gr Peter en Maria

  Reply

Leave a Reply