To bring or not to bring

Nog maar 3 dagen en dan zijn we weg! Rond de klok van één vertrekt a.s. maandag een mooie blauwe Boeing vanuit Schiphol naar Bogota, Colombia met ons aan boord. En twee prachtige nieuwe backpacks, volgestopt met alles wat we nodig denken te hebben voor een drieënhalve maand durende rondreis door Zuid Amerika. De afgelopen tijd stond dan ook in het teken van inkopen doen; een nieuwe camera, medicijnen, reiskleding, you name it. Het idee dat we alles wat we meenemen gedurende de hele reis op onze rug mee mogen sjouwen maakt het inpakken niet makkelijker. Wat neem je mee, wat laat je thuis? Vragen als “heb ik dit echt nodig?” passeren regelmatig de revue. En zo verandert zelfs een afritsbroek van status “not done” naar “eigenlijk wel handig”.

En daarnaast is er natuurlijk nog een route te plannen. We willen vooral niet té veel vastleggen en zo flexibel mogelijk zijn om te doen waar we zin in hebben, maar een beetje vooruit plannen kan natuurlijk geen kwaad. Na vele lange avonden discussiëren (not) zijn we uiteindelijk uitgekomen tot onderstaande route, die met alle vluchten meegeteld toch zo’n 15.000 kilometer telt.

Enkele highlights van onze trip: de Galapagos eilanden (Equador), Machu Pichu (Peru), Salar de Uyuni (zoutvlakten, Bolivia), roadtrippen in Salta (Argentinië), Buenos Aires en Patagonia (het zuidelijke stuk van Argentinië/Chili). Genoeg te doen dus!

De komende dagen houden we ons nog even bezig met inpakken, afscheid nemen van familie en vrienden en natuurlijk nog even genieten van Nederland. Gelukkig hebben ze in Zuid Amerika ook chips (voor Carlijn) en biertjes en wijntjes (voor Koen), dus waarschijnlijk zullen we het wel overleven 😉

¡Adios!

 

One thought on “To bring or not to bring

  • August 9, 2015 at 09:44
    Permalink

    Heel gaaf ! Geniet ontzettend van jullie trip . Als jullie weer terug zijn wacht er een sterrenmaaltijd op jullie @ huize van Limpt- Berkemeier ;). Wij zijn benieuwd naar de ervaringen en verhalen.

    Groetjes Saar & Michiel

    Reply

Leave a Reply